New feature

Eenvoudig Lightspeed retouren crediteren!

Direct jouw Lightspeed retouren crediteren? Maak eenvoudig creditfacturen aan voor Lightspeed direct vanuit de Returnless retourportal!


De terugbetaling is een key element van een retour. Voor jouw klanten is het een must dat dit proces soepeltjes loopt. Duurt een terugbetaling te lang? Dan krijgt je klantenservice afdeling talloze vragen en is de kans kleiner dat een consument bij je terugkoopt. Hoe eerder de terugbetaling plaats vind, hoe beter. 
 
Sneller credits afhandelen vanuit Returnless? Look no further! Met onze nieuwe feature binnen de Lightspeed integratie bieden we de mogelijkheid om vanuit de retourportal een creditfactuur aan te maken.
 
Hiermee kun je eenvoudig een terugbetaling registreren en ook direct de voorraad bijwerken in Lightspeed. Zo handel je retouren nog sneller af! 

 

Lightspeed creditfactuur aanmaken

Om een creditfactuur aan te maken open je eerst een retour in de retourportal. Wanneer de oorspronkelijke order in Lightspeed is aangemaakt, heb je aan de rechterzijde een blok om direct een creditfactuur aan te maken.

lightspeed-creditfactuur-aanmaken-transparant

Beschrijving van instellingen:

  • Credit verzendkosten: Betaal de oorspronkelijke verzendkosten terug aan de klant. Wettelijk gezien is het verplicht om alle verzendkosten te vergoeden indien de volledige bestelling geretourneerd wordt. Indien maar een gedeelte van de bestelling geretourneerd wordt hoeven de verzendkosten niet terugbetaald te worden.
  • Voorraad bijwerken in Lightspeed: Indien aangevinkt, worden de geretourneerde producten weer toegevoegd aan de voorraad in Lightspeed.
  • Email naar klant versturen: Indien aangevinkt zal er vanuit Lightspeed een email verzonden worden naar de consument.

Druk vervolgens op de knop Creditfactuur aanmaken om het aanmaken te voltooien.

Meer info over creditfacturen aanmaken voor Lightspeed? De volledige instructies vind je hier. 

Omdat iedere webwinkel andere instellingen en extensies heeft adviseren wij, zeker wanneer de functionaliteit nieuw in gebruik wordt genomen, om regelmatig een test te doen of het correcte bedrag is terugbetaald.

Similar posts

Op zoek naar een oplossing voor het versoepelen van je retourproces?

Bekijk de mogelijkheden met Returnless.