Tips

Een retourformulier maken voor jouw webshop

Een retourformulier maakt de retourprocedure efficiënter en voorziet de webshop van de benodigde informatie om een retour snel en nauwkeurig te verwerken.


Waarom heb je een retourformulier nodig?

Een retourformulier is nodig voor een webshop omdat het de retourprocedure efficiënter maakt. Het retourformulier voorziet de webshop van de benodigde informatie over de klant en het product om een retour snel en nauwkeurig te kunnen verwerken. Hierdoor kan de webshop beter reageren op retouren en het retourproces verbeteren.

Bovendien maakt een retourformulier het voor klanten gemakkelijker om een retour aan te vragen. Ze hoeven alleen de vereiste informatie in te vullen en het formulier te verzenden, in plaats van te moeten zoeken naar een telefoonnummer of e-mailadres. Dit bevordert de tevredenheid van klanten en verbetert hun overall ervaring met de webshop.

Hoe maak je een retourformulier?

Om een retourformulier voor jouw webshop te maken, kan je de volgende stappen volgen:

  • Kies een tool voor het maken van een retourformulier. Papieren retourformulieren Een retourformulier anno nu is digitaal. Een digitaal retourformulier biedt de kans om meer waardevolle informatie uit te vragen en antwoorden op te slaan voor nadere analyse. 
    Maak een lijst met velden die je nodig hebt op het formulier, zoals naam, adres, e-mailadres, reden voor retour, etc.
  • Verzamel informatie van jouw klant om een retour te verwerken, zoals de klantennummer, bestelnummer en productnaam.
  • Ontwerp het formulier met jouw branding, zoals een logo en header, en voeg de velden toe die je hebt opgesteld. Houd het formulier eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen.
  • Integreer het formulier op jouw webshop en zorg ervoor dat het gemakkelijk te vinden is voor klanten.
  • Test het formulier om ervoor te zorgen dat alles werkt en dat de gegevens correct worden verzameld.
  • Update het retourformulier regelmatig en zorg ervoor dat deze up-to-date blijft en past bij eventuele veranderingen in uw retourbeleid.
  • Verzend statusupdates en stuur bevestigingen naar klanten wanneer ze een retour aanvragen via het formulier, en houd hen tussendoor op de hoogte van de status van hun retour.

Voorbeeld retourformulier

Benieuwd hoe een digitaal retourformulier er voor jouw webshop uit kan zien? Of ben je op zoek naar een template retourformulier? Vraag hier een retourformulier op maat op. 

Similar posts

Op zoek naar een oplossing voor het versoepelen van je retourproces?

Bekijk de mogelijkheden met Returnless.