Tips

Get your returns in control!

4 tips voor het Piekseizoen 2022.


Tijdens het piekseizoen stijgt het retourpercentage gemiddeld met 200%! Een hoog percentage wat enorme impact heeft op je bedrijfsresultaat. Dat wil je natuurlijk niet, dus zet daarom in deze periode ook in op een goed retourproces. Wij geven wat tips!
Tip 1: Houd je klant op de hoogte!

Gemiddeld gaat 40% van de klantvragen over een retour. Wees proactief in statusupdates naar de klant toe. Door je klant inzicht te geven in de status van hun retour, komen er veel minder vragen bij de klantenservice te liggen. Woow, dit scheelt een hele hoop tijd in dit drukke seizoen!


Tip 2: Zorg voor een duidelijk en overzichtelijk retourbeleid.

Wist je dat 69% van de consumenten eerst de retourvoorwaarden checken voordat ze iets kopen? True story! Maak het ze niet te moeilijk en zorg dat je retourbeleid duidelijk en makkelijk te vinden is. Hoe duidelijker je beleid, hoe minder vragen. Zie het ook als een kans! Meer dan 75% van de klanten doet een herhaal aankoop wanneer zij tevreden waren over het retourproces.

Retourdata piekseizoen

Tip 3: Zet betaald en gratis retourneren slim in! 

Tijdens het piekseizoen zien we vaak dat de omzet x 2 gaat, maar de retouren x 3. Biedt jouw shop gratis retourneren aan? Pas dan op dat je geen marge verliest op de retouren! Onze tip is om tijdelijk voor betaald retourneren te kiezen tijdens sale periodes. Hierdoor bespaar jij retourkosten in deze drukke periode. Tip 4: Zet in op coupons!

Bied klanten een coupon of kortingscode aan wanneer zij een artikel willen retourneren. Hierdoor behoud je omzet en zorg je ervoor dat ze in de toekomst terugkomen voor een nieuwe aankoop. Je kunt de keuze voor coupons ook stimuleren, bijv. door gratis retourneren aan te bieden voor de klanten die hiervoor kiezen. (alleen mogelijk met Magento 2, Lightspeed, Woocommerce shops)

 

Similar posts

Op zoek naar een oplossing voor het versoepelen van je retourproces?

Bekijk de mogelijkheden met Returnless.