Return Actions

Nieuw! Return Actions

Met Return Actions is het mogelijk om automatisch een retouractie te bepalen. Stel de klant gerichte vragen en bepaal wat het type retour moet worden. 


Gate-keeper


Check onze nieuwe functionaliteit genaamd Return Actions. Met behulp van Return Actions is het mogelijk om automatisch een retouractie te bepalen voor een retour. Door de consument gerichte vragen te stellen, bepalen we wat het type retour moet worden. 

We onderscheiden vier type acties die aan een retour gekoppeld kunnen worden:

  • Tegoedbon: De consument wil een tegoedbon (coupon) ontvangen en kan daarmee een ander product in de webwinkel bestellen. Door het behoud van omzet is dit vaak gunstig voor de webwinkel. Tevens kun je vanuit Returnless eenvoudig een couponcode genereren. Daarom adviseren we het gebruik van coupons te stimuleren bij de consument, bijvoorbeeld door gratis retourneren aan te bieden wanneer er voor een coupon wordt gekozen.
  • Terugbetaling: De consument wil het geld terug op de rekening ontvangen. Dit is meestal het standaard type.
  • Vervangen: Het artikel vervangen voor een zelfde artikel. Vaak relevant bij een beschadiging, verkeerd geleverd product of een product dat zoek is geraakt.
  • Ruilen: Het artikel vervangen voor een ander artikel. Vaak relevant wanneer de maat van het product niet goed is.

Return Actions instellen

Het type retour wordt ingesteld op basis van de antwoorden die de consument geeft op bepaalde vragen. Een voorbeeld van de keuze tussen type Tegoedbon en Terugbetaling:

Zodra de consument kiest voor een coupon, zal de Return Type als "Tegoedbon" worden ingesteld. Kiest de consument voor geld terug, dan is het type "Terugbetaling". Op die manier is het meteen duidelijk welke actie nodig is bij welke retour.

Omdat het retourproces bij iedere webwinkel anders is, helpen we je graag bij het bepalen van de ideale flow en het instellen van de Retour Actions. Neem daarom contact op met je contactpersoon binnen Returnless indien je gebruik wilt maken van deze functionaliteit. Let op deze functie is enkel beschikbaar in het Automate plan.

Similar posts

Benieuwd naar Returnless?
Let's Demo. 

Wil jij ook sweatless returns? Wij versoepelen jouw retourproces.
Plan een 15-minuten demo. Gratis & vrijblijvend, no sweat

15-MIN DEMO