Tips

Tip voor een retourbeleid waar jij én je klanten blij van worden!

Een duidelijk retourbeleid kun je inzetten als kans om meer winst te maken en nóg trouwere klanten te krijgen. Hoe je dit kan doen? Wij hebben een tip!


Met een duidelijk retourbeleid en de juiste procedures kun je ruilen en retourneren veranderen van één van de vervelendste aspecten naar een gouden kans en een manier om meer winst te maken en nóg trouwere klanten te krijgen.

Bovendien is een goed en effectiever retourbeleid niet alleen van belang voor jou als ondernemer, maar leidt het ook tot minder retouren, wat beter is voor het milieu.

Een klant zijn of haar geld teruggeven betekent minder winst, en het besef dat klanten niet tevreden waren met hun item kan een domper zijn voor je enthousiasme over je producten.

Onze tip is om verschillende opties aan te bieden in je retourproces om je klanten en omzet te behouden. Een voorbeeld hiervan vind je hieronder:

  • Ik wil het product graag ruilen: Het retourlabel is gratis in geval dat je het artikel wilt ruilen. Je kan ook aangeven met welk artikel je wilt ruilen en in welke maat of simpelweg kiezen voor een coupon om een nieuwe bestelling te plaatsen.
  • Ik ontvang graag een vouchercode: Het retourlabel is gratis of je kan kiezen voor een tegoedbon met 10% extra tegoed. 
  • Ik wil graag mijn geld terug: De kosten van het retourlabel bedragen €5,95. Rond je aanvraag af en ontvangt direct een retourlabel.

Als klanten de drie opties hierboven hebben is de keuze voor een tegoedbon of een nieuw item aantrekkelijker, zeker voor klanten die graag bij jouw webwinkel kopen.

Als je mensen weet over te halen om je merk een tweede kans te geven via een nieuwe bestelling, verhoogt dat bovendien de customer lifetime value: Klanten zijn sneller geneigd om ook in de toekomst bij je te blijven kopen als ze tevreden zijn met het vervangende item.

Benieuwd hoe je een dergelijk retourbeleid toepast binnen je huidige proces? Voel je vrij om eens met ons te sparren over de mogelijkheden

Similar posts

Op zoek naar een oplossing voor het versoepelen van je retourproces?

Bekijk de mogelijkheden met Returnless.