Return Rules

Top 3 Meest populaire Return Rules

Door Return Rules in te stellen bepaal jij - volledig geautomatiseerd - wat er met een retour moet gebeuren wanneer deze voldoet aan bepaalde criteria. Welke criteria dat precies moet zijn, dat bepaal jij helemaal zelf! 


Laat je retourproces voor jou werken. Watch & learn! 

Heeft jouw klant een beschadigd product? Dan is het wel zo vriendelijk om gratis retourneren aan te bieden. Met Return Rules kan je dit soort kwesties automatiseren. 

Dat betekent dat je niet iedere retouraanvraag handmatig hoeft te verwerken, en dat kan je enorm veel tijd schelen!

Door Return Rules in te stellen bepaal je - volledig geautomatiseerd - wat er met een retour moet gebeuren wanneer deze voldoet aan bepaalde criteria. Welke criteria dat precies moet zijn, dat bepaal jij helemaal zelf! 

Inspiratie nodig? Wij geven hieronder de top 3 meest populaire Return Rules die via het Returnless platform gebruikt worden. 1: Betaald retourneren aanbieden tijdens uitverkoop

Een uitverkoop of sale periode kan een boost geven aan je omzet. Helaas betekent dat vaak ook een boost in het aantal retouren. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je retourkosten de winst uit je sale gaan overtreffen. Daarom kiezen veel van onze klanten, m.n. fashion webshops, er vaak voor om tijdens een sale enkel betaald retourneren aan te bieden. 

 


2: Beschadigd product onder een bepaalde waarde? > Dan hoeft het product niet terug

Soms is retourneren helemaal niet rendabel. Gemiddelde retourkosten zijn +/- € 12,-. Misschien zijn de retourkosten van jouw shop zelfs hoger! 

Ons advies? Kijk naar de gemiddelde retourkosten van jouw shop. Is de productwaarde lager? Dan is het simpelweg goedkoper om je klant het product te laten houden. Plus, je klant vindt het vast ook een goede service!

Nu horen we je denken: “Zodra onze klanten dat doorhebben, dan geven we straks alles gratis weg!” Maar daar hebben we iets voor!
Zorg dat je de fraude module instelt, zodra een klant meerdere keren dergelijke retouraanvragen plaatst, dan geldt deze Return Rule niet meer voor hen. 

 

3: Gratis retour bij behoud van min. 75 EUR orderwaarde

Retouren zullen altijd een onderdeel blijven van e-commerce. Daarom is het belangrijk dat je klanten beloont die juist wél een groot deel van hun bestelling behouden. Heeft jouw klant een grote order geplaatst, en retourneren zij slechts één artikel? Als je ze betaald laat retourneren weert hen dat misschien om nogmaals een grote aankoop te doen. Beloon ze juist dat ze een groot deel van hun bestelling behouden, en biedt ze een gratis retourlabel aan.

 

Weet je niet hoe jij je Return Rules instelt? Lees hier de handleiding of neem contact op met ons support team!

Similar posts

Op zoek naar een oplossing voor het versoepelen van je retourproces?

Bekijk de mogelijkheden met Returnless.