Tips

Waarom gebruiken webshops nog een antwoordnummer voor retourzendingen?

Een antwoordnummer biedt een oplossing waarbij het gebruik van printers en labels verleden tijd zijn. Waarom maakt niet iedere webshop hier gebruik van?


Waarom gebruiken webshops nog een antwoordnummer voor retourzendingen?

Het wordt tijd om je dat eens af te vragen. Vinden wij tenminste. Ja, we weten dat een antwoordnummer een retouroplossing biedt waarbij het gebruik van printers en labels tot de verleden tijd behoren. En het klantvriendelijke karakter van het antwoordnummer – als webwinkel betaal je immers alle kosten voor de retourzending – is ons zeker ook niet ontschoten. Maar dit weegt zeker niet op tegen alle nadelen.

Nadelen? Leg uit!

We horen het je al vragen. Is jouw webwinkel een gebruiker van een antwoordnummer, dan zullen deze nadelen je zeker niet onbekend in de oren klinken. Als webwinkel draai je namelijk op voor alle kosten, heb je geen idee wat wanneer retour gestuurd wordt en kun je geen handige data van de klant verzamelen. Bovendien (en dit wist je misschien nog niet) stamt het antwoordnummer uit het jaar 1968. Wil je zo’n oude uitvinding gedurende het snel ontwikkelende informatietijdperk nog wel gebruiken? Dat dachten wij dus ook. Daarom geven we je graag het beste alternatief, zodat het antwoordnummer ook voor jouw webshop snel tot het verleden behoort.

Alles-in-één retouroplossing

Onze printerloze retourlabels bieden alle voordelen van een antwoordnummer, zónder de nadelen:

  • Een self-service verzendoplossing. Je klant kiest zelf z'n favoriete vervoerder en maakt een professioneel retourlabel & retourformulier aan.
  • Printen is verleden tijd! De klant ontvangt op de smartphone een unieke barcode. Op het PostNL pakketpunt wordt deze barcode gescand en het retourlabel geprint.
  • Kies zelf het retourtarief voor je klant. Als webwinkel bepaal jij of je de klant gratis laat retourneren of tegen een tarief.
  • Ga voor real-time notificaties. Deze voorkomen klantvragen en houden je klant op de hoogte.

Begin nu met slim retourneren

Enthousiast geworden over alle mogelijkheden? We wisten het wel! Start vandaag nog met onze retouroplossing. Je hebt immers maar twee dingen nodig om te beginnen: een Returnless Pro account en een PostNL contract. Beiden zijn zo eenvoudig aan te vragen, je staat er bijna versteld van dat je het niet eerder gedaan hebt.

We maken printerloze zendingen aan met behulp van onze koppeling met PostNL Smart Returns. Hiermee maken we antwoordnummer zendingen aan (productcode 2285). Heb je speciale tarieven onderhandeld met PostNL? Overleg dan even met je PostNL account manager of productcode 2285 hetzelfde tarief heeft als je reguliere verzendtarieven.

Start nu met slim retourneren en maak een account aan!

Similar posts

Benieuwd naar Returnless?
Let's Demo. 

Wil jij ook sweatless returns? Wij versoepelen jouw retourproces.
Plan een 15-minuten demo. Gratis & vrijblijvend, no sweat

15-MIN DEMO